Innovation Team – Consultanță Facilități Fiscale

Facilități fiscale cercetare

Deducere pentru optimizarea profitului în industria farmaceutică

Facilități fiscale cercetare pharma

Facilități fiscale cercetare industria farmaceutică

Industria farmaceutică este intens inovatoare, situându-se pe locul 3 în topul industriilor inovatoare iar acest lucru poate fi ameliorat prin folosirea de facilități fiscale cercetare pharma. În România, companiile ce activează în acest domeniu pot beneficia de o deducere fiscală.

Industria farmaceutică este intens inovatoare, situându-se pe locul 3 în topul industriilor inovatoare iar acest lucru poate fi ameliorat prin folosirea de facilități fiscale cercetare pharma. În România, companiile ce activează în acest domeniu pot beneficia de o deducere fiscală.

Această deducere reprezintă un stimulent fiscal ce vă permite să recuperaţi 8% din cheltuielile efectuate în activităţile eligibile. Cheltuielile pot fi recuperate pentru activităţile efectuate în anul fiscal precedent, iar în cazul pierderii fiscale, deducerea poate fi recuperată în următorii 7 ani. În cazul în care activităţile au fost realizate în trecut, se pot recupera prin depunerea unei declaraţii rectificative.

Cheltuieli eligibile

Cheltuielile eligibile pentru facilitățile fiscale de cercetare în industria pharma sunt următoarele:

 • cheltuielile cu personalul,
 • cheltuielile cu amortizarea sau cu închirierea imobilizărilor corporale şi necorporale 
 • cheltuieli cu întreţinerea şi reparaţiile imobilizărilor,
 • cheltuieli de exploatare
 • cheltuieli de regie

Ce este eligibil în domeniul pharma?

 • Dezvoltarea și testarea de noi produse farmaceutice, terapii, produse biologice sau alți compuși medicali;
 • Producția de loturi de studii clinice și scalarea inițială a proceselor de fabricație;
 • Proiectarea și dezvoltarea dispozitivelor medicale prototip, a sistemelor de livrare a medicamentelor, a testelor
 • Îmbunătățirea produselor existente pentru a le crește termenul de valabilitate, a le reduce efectele secundare sau a le prelungi biodisponibilitatea
 • Dezvoltarea de noi produse cosmetice, trecând prin studierea interacțiunilor dintre ingrediente și a efectelor asupra pielii/părului;
 • Dezvoltarea de medicamente generice cu : noi asociatii p.a, noi metode de ambalare, noi tehnologii (pret competitiv), o mai bună biodisponibilitate, mai puține efecte adverse, caracteristici fizice/organoleptice mai performante.
 • Studierea performanțelor extractelor vegetale, mineralelor, vitaminelor în afectiuni specifice;
 • Alte activități ale societății, ce răspund criteriilor de eligibilitate. Ex: creșterea eficienței energetice, folosirea de resurse regenerabile.

Întrucât în fiecare an numeroase brevete expiră, furnizând astfel oportunităţi producătorilor de generice, competiţia pentru cel mai mic preţ/cel mai bun produs poate fi câştigată prin inovaţie şi deasemenea prin utilizarea de stimulente fiscale.

Pentru a putea beneficia în mod optimal şi seren facilități fiscale cercetare pharma este nevoie de o mare familiaritate cu legislaţia în materie, analizarea atentă a activităţilor şi cheltuielilor. De asemenea, va fi nevoie de furnizarea de rapoarte explicite celor interesaţi precum şi de o înţelegere aprofundată a domeniului Dvs. de activitate. Echipa noastră de consultanţi experimentaţi, ce funcţionează din momentul publicării normelor de aplicare, vă poate ajuta să beneficiaţi în securitate de aceste stimulente.