Avem o experiență de peste 9 ani în domeniul facilităților fiscale ce se pot acorda pentru activităție de cercetare/dezvoltare/inovare în țările Uniunii Europene. În plus, oferta « R&D Tax incentive » România a fost pusă în aplicare pentru prima dată de către echipa Innovation Team.
Cu o bogată experienţă în domeniul consultanţei în domeniul inovaţiei, Innovation Team are toate competenţele ştiinţifice, financiare şi fiscale pentru a identifica, valoriza şi justifica corect activităţile de cercetare şi dezvoltare. Aceste etape se realizează în conformitate cu liniile directoare menționate în Manualul Frascati şi Normele de aplicare. De aceea, furnizăm servicii de consultanță de înaltă calitate, astfel încît clienții noștri să beneficieze de facilități fiscale pentru cercetare şi dezvoltare.
Pentru a putea implementa oferta, a fost nevoie de un lucru intens cu responsabilii ministerelor, experții, auditori externi, contabili, etc… Această experiență ne-a permis să devenim consultanții cu cea mai bună pregătire pe acest subiect. Astfel, echipa noastră ajută companiile românești să-și optimizeze rezultatele încă din 2016.
Deducerea suplimentară a cheltuielilor de cercetare dezvoltare este o facilitate fiscală recentă, în continuă evoluție. Din acest motiv, societăţile caută un partener de încredere, competent, meticulos și coerent.
Stimulentele fiscale pentru cercetare sunt pârghii ale competitivității pentru întreprinderi sau resurse financiare suplimentare pentru inovare. Douăzeci de țări din cele 27 de state ale Uniunii Europene au instituit acest tip de finanțare indirectă pentru activități de cercetare și inovare. S-a demonstrat că acest tip de finanțare crește sau susține capacitatea de inovare în perioade de criză.
Desigur, fiecare țară își poate defini propriile procese de declarare, normele tehnice de eligibilitate, cheltuielile eligibile sau regulile de calcul. Cu toate acestea, criteriile de eligibilitate sunt foarte similare, deoarece se bazează pe Ghidul internațional Manualul Frascati publicat de OCDE. Din acest motiv, experiența Innovation Team, formată în alte tări, s-a putut aplica și în România.
Calculele financiare sunt o sinteză care combină contabilitatea și controlul gestiunii.
Partea fiscală, în ciuda faptului că este vorba despre un subiect legat de impozite, este singulară pentru fiecare țară. Din punct de vedere fiscal, deducerea suplimentară a cheltuielilor de cercetare dezvoltare, precum și scutirea de impozit pentru cercetători, reprezintă o declarație a posteriori a activităţilor de cercetare sau o reducere de impozit.
Acest caracter „retroactiv”, precum și obţinerea stimulentului fiscal necesită constituirea unor dosare justificative pentru fiecare an de declarație (spre deosebire de subvenții).
În cele din urmă, stimulentele fiscale pentru cercetare sunt un subiect de gestionare a riscurilor, cu punctul esențial care este eligibilitatea proiectelor. Aşadar, stimulentele fiscale sunt în primul rând un subiect legat de cercetare.
Un proces securizat de aplicare a stimulentelor fiscale vă va asigura un câștig financiar fără riscuri.