Innovation Team – Consultanță Facilități Fiscale

Facilități fiscale cercetare

studiu de caz facilități fiscale

Client cu activități în inginerie

Companie specializată în proiectarea și analiza mecanică și electrică, dezvoltarea de software încorporat, testarea și validarea sistemelor mecanice, electrice și software din domeniul automotive/aeronautic, ce numără aproximativ 400 de angajați.

Studiu de caz facilități fiscale
01

Context

În anul 2018, compania a solicitat un cabinet de fiscalitate pentru a investiga posibilitatea de a aplica facilitatea fiscală legată de activitățile de cercetare-dezvoltare.

 

După o analiză aprofundată, cabinetul de fiscalitate a identificat un proiect subvenționat din fonduri europene și l-a calificat ca fiind eligibil. Însă acest cabinet (deși era vorba despre un proiect subvenționat, deci cu o documentație destul de detaliată), nu a putut duce la bun sfârșit misiunea de documentare a activităților eligibile.

02

Soluția

Având în vedere numărul de ingineri angajați, cifra de afaceri precum și profilul activităților realizate, era evident că potențialul firmei era mult mai ridicat.

Innovation Team a propus acestei companii următoarele:

    1. Documentarea eligibilității proiectului subventionat;
    2. Realizarea unei analize de eligibilitate, în toate perimetrele de activitate ale companiei.

În total, au fost identificate aproximativ 200 de activități eligibilie, ce au fost regrupate în 8 proiecte de cercetare-dezvoltare.

03

Concluzie

Rezultatul acestei abordări a fost următorul: compania a obținut deduceri fiscale pentru activitățile de cercetare-dezvoltare de 10 ori mai importante.

Și continuă să lucreze cu Innovation Team și în ziua de astăzi.

Client cu activități în INDUSTRIA GREA

Companie specializată în productia de echipamente auto, ce numără aproximativ 4600 de angajați.

01

Context

Companie cu activități industriale, în care se produc echipamente dezvoltate în alte țări ale Uniunii Europene.

02

Soluția

Datorita efortului consultanților noștri de a identifica proiectele eligibile, ce au ca obiectiv dezvoltarea de procese de fabricație noi/ îmbunătățite, precum și a efortului de a identifica trasabilitatea dintre activități și cheltuieli, compania poate aplica facilitățile fiscale de R&D.

03

Concluzie

Compania beneficiază de facilitatea fiscală într-un mod seren și optimizat, beneficiind de aceasta și pentru alte cheltuieli în afara celor de personal.

Client cu activități în INGINERIE

Companie cu activități în inginerie în domeniul automotive, aeronautic, naval, realizate pentru diferiți clienți. 

01

Context

Acest client aplica deducerea suplimentară a cheltuielilor de cercetare încă din 2016. Pentru a-si valida procedura legată de aplicarea acestor facilități fiscale, a făcut apel în 2020 la serviciile unui expert REXD, care a observat mai multe neconformități.

02

Soluția

Consultanții Innovation Team au facut un audit al proceselor existente, audit ce ne-a permis identificarea axelor de ameliorare. Am lucrat apoi la identificarea unui mod coerent de a determina și explica cheltuielile ce fac obiectul deducerii suplimentare, la refacerea descrierii proiectelor din anii trecuți precum și la formarea echipelor în ceea ce privește criteriile de eligibilitate.

03

Concluzie

Compania a securizat facilitatea fiscală din anii trecuți, dispune de o procedură clară de aplicare a faciltății fiscale iar valoarea acesteia crește de la an la an.

Client cu activități în IT

Companie cu 70 de angajați, cu activități de dezvoltare a software-ului la comandă 

01

Context

Această societate din Cluj dorea aplicarea facilităților fiscale însă avea nevoie de serviciile unui consultant specializat.

02

Soluția

În urma recomandării din partea unui alt client al Innovation Team, această societate a decis ca într-o primă etapă să efectuăm o analiză pentru a determina dacă activitățile sale sunt eligibile pentru aplicarea deducerii suplimentare a cheltuielilor de cercetare. După această fază, convingandu-se de profesionalismul echipelor noastre, a decis să ne încredințeze sarcina documentării și a certificării proiectelor sale de R&D.

03

Concluzie

Compania a certificat cu succes 10 proiecte și a implementat, cu ajutorul Innovation Team, scutirea de impozit pe venit pentru angajații implicați în aceste proiecte.